'Gümrük Teftiş Kurulu eski Başkanının serveti davalık oldu' haberine tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKZİP METNİ

?21.02.2007 günlü Star Gazetesinin 10. sayfasında ?Servet Davalık Oldu? başlığı altında Murat KELKİTOĞLU'nun yazdığı haberde , Star Gazetesinin 22.09.2006 tarihindeki ?9 yılda servet yaptı? başlıklı haber dikkate alınarak Gümrük Teftiş Kurulu Başkanı Erdener DEMİRAĞ hakkında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin 2006/389 sayılı dosyası ile dava açıldığı , İşadamı Seyithan ÇİFTÇİ'nin ifadesine başvuran Gümrük Müfettişleri'nin bütün rüşvet trafiğini ortaya çıkarttıkları , ifadesi alınan Seyithan ÇİFTÇİ'nin Erdener DEMİRAĞ , müfettiş Ekrem SANCAK , Özdem İŞSEVER , Ümit KAYA ve o dönem İzmit Gümrükler Başmüdürü olan Ali AKICI ile olan para trafiğini detaylarıyla anlattığı , yazılmıştır . Haber , müvekkillerim Ümit KAYA ve Özdem İŞSEVER yönünden asılsız ve gerçek dışı bir haberdir .

1) Öncelikle , haberde belirtilen Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2006/389 sayılı davasının tarafları ve konusu ile haberde geçen şahıslar arasında hiçbir ilgisi yoktur . Ancak , Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2006/386 sayılı dosyası ile açılmış bir dava mevcuttur . Bu dava , (eğer haberde kastedilen dava bu ise) , haberde belirtildiği gibi Star Gazetesi'nin 22.09.2006 tarihli haberi üzerine Erdener DEMİRAĞ aleyhine açılan bir dava değildir . Bu dava , bizatihi soruşturmayı yürüten Gümrük Müfettişi müvekkilim Ümit KAYA tarafından düzenlenen ve aslı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 12.05.2006/2 sayılı ?Soruşturma Raporu?nda , Seyithan ÇİFTÇİ ve firma sorumluları ile dahli görülen gümrük amir ve memurları hakkında teşekkül halinde kaçakçılık , resmi belgede sahtekarlık suçlarından takibat talep edilmesi üzerine açılmış bir davadır .

Daha önce de , yine müvekkilim Gümrük Müfettişi Ümit KAYA tarafından görev üzerine düzenlenen ve aslı İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 06.02.1998/1 ve 31.07.1998/3 sayılı ; yine aslı Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen 31.07.1998/4 sayılı , toplam üç ?Soruşturma Raporu?nda da , aynı şahıslar hakkında aynı nitelikte suç işledikleri tespit edilmiştir .

2) Esasen , ?İşadamı Seyithan ÇİFTÇİ'nin ifadesine başvuran müfettişler , bütün rüşvet trafiğini ortaya çıkardı . . . İfadesi alınan işadamı ÇİFTÇİ , DEMİRAĞ , müfettiş Ekrem SANCAK , Özdem İŞSEVER , Ümit KAYA ve o dönem İzmit Gümrükler Başmüdürü olan Ali AKICI ile olan para trafiğini detaylarıyla anlattı.Soruşturma doğrultusunda telefon görüşmelerinin bütüm dökümleri alındı. Cep telefonu aracılığıyla yapılan pazarlıklar , gün ,saat ve süresine kadar tespit edildi ? , şeklinde verilen haber asılsız ve müvekkillerimi rencide edicidir . Bahsedilen soruşturmada ve işadamu Seyithan ÇİFTÇİ'nin verdiği ifadelerin içinde , müvekkillerim Ümit KAYA ve Özdem İŞSEVER'i suçlayıcı hiçbir beyan mevcut değildir . Müvekkillerimin , iddia edilen rüşvet pazarlığına dahil olduklarına dair herhangi bir iletişim tespit tutanağı da yoktur . Müvekkillerim hakkında herhangi bir iddia ve soruşturma da mevcut değildir . Haberdeki müvekkilerim hakkındaki iddia ve olay tamamen asılsızdır .

3) Müvekkilim Özdem İŞSEVER 20 yıllık , Ümit KAYA ise 14 yıllık Gümrük Başmüfettişi'dirler . Müvekkilim Ümit KAYA , aynı zamanda Gümrük Müfettişleri Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı'dır . Tekzip konusu asılsız haber , müvekkillerimin görevlerinin hassasiyeti de gözetildiğinde , gerek denetimini yaptıkları gümrük idarelerinde , gerekse görevleri gereği tanınmakta oldukları diğer kurum ve kuruşlarda , aile ve çevrede olumsuz izlenim ve düşünceler oluşturabilecek , ayrıca mesleki kariyeri de zedeleyebilecek derecede ağır ve rencide edicidir . Aslı dayanağı olmayan soyut iddialar ile müvekkilerimin mesleki ve kişilik hakları maddi ve manevi yönden ağır şekilde ihlal edilmiştir . Haber , objektif gazetecilik , basın ahlak ve ilkeleri ve iyi niyet kuralları ile açıkça bağdaşmaz niteliktedir .

4) Tekzip konusu 21.02.2007 tarihli haberin , yukarıda belirtildiği şekilde asılsız olduğu kamu oyuna duyurulur

Ümit KAYA ve Özdem İŞSEVER Vekili

Av.Ferit SARI ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber